Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Har du vasket hænder i dag ?


101679 DjengisCash 5/3 2022 17:41
3
Oversigt

En dagligdags handling som håndvask kan være økonomisk støtte til Putins regime, fordi vandet er opvarmet med naturgas importeret fra Rusland.

Politisk er der travlt ved håndvasken, for nu er med et blevet et stort problem at handle med russerne, for hvem har egentlig ansvaret for de langsigtede aftaler med Rusland, som eksempelvis Ørsted hænger på ?

For ganske kort tid siden var det ellers bredt accepteret, at handelsmæssigt samkvem er en fredsskabende faktor, da lande som Rusland og Kina ikke vil bide i den hånd som fodrer dem.

Med nu slår Pressen pludselig hårdt ned på virsomheder, der handler med russerne eller har aktiviteter i Rusland. Mærsk hænges til tørre på forsiden af Ekstrabladet, fordi de afleverer de containere i Rusland som afsenderen har betalt for. Skulle de smide containerne i havet eller returnere til afsenderen, med sagsanlæg som en følge ?

Listen over danske virksomheder, der er eksponeret mod Rusland er meget lang, men der er ikke noget overblik over, hvem der rammes hvor hårdt og af hvad. For en ting er det økonomiske tab ved tab af forretning, nogen andet den skade ens “brand" kan tage af en ublid medfart i medierne. Vestas har eksempelvis ordrer i Rusland på over 1 GW, skal disse kontrakter respekteres ?
Skal man have en dårlig smag i munden, hver gang man indtager en Carlsberg, så længe aktiviteterne på russiske bryggerier opretholdes ?

Dilemmaerne er mange og sammenhængene uoverskuelige. De fleste virksomheder med en dygtig og ansvarlig ledelse overvejer seriøst, hvad de skal stille op, udover at overholde de lovpligtige sanktioner. Hvad skal veje tungest, den almindelige medarbejder på produktionsanlægget i Rusland eller opbakningen i den danske befolkning ?

Svaret kunne være, "at den der er ren må kaste den første sten". Lad sanktionerne være det virksomhederne er forpligtet på, og lad være med at være moralsk dømmende over den virksomhed vores politikere stadig tillader.

For så kan du stadig vaske dine hænder uden at være dobbeltmoralsk.




5/3 2022 21:09 bgadk 0101693



Dem af jer som har adgang til Berlingske, kan læse denne grundige gennemgang af Ørsteds gasaftale med Gasprom:

https://www.berlingske.dk/business/de-rynkede-paa-naesen-i-gazprom-da-danskerne-ville-binde-sig-et-kvart



6/3 2022 10:32 koden 3101705



Ja den er ikke nem...
Vi kommer til at ofre Ukraine, selvom det piner mig at det vil ske.
Jeg ser ikke andre muligheder.
Derefter må vi tage det lange seje sanktionstræk mod russerne.



6/3 2022 10:46 Solsen 1101706



Nu har russerne snart været 14 dage om at indtage områder tæt på deres eget territorie.

De når aldrig at indtage hele Ukraine militært.

Håber at man trods alt kan forhandle en eller anden aftale på plads inden for mange mennesker skal dø.





6/3 2022 11:00 koden 1101708



Enig ... forhandling. Hele Ukraine. Nej det tror jeg heller ikke. De får vel de 2 østlige områder og så har Ukraine et delvist smadret land tilbage.
Det må Rusland vel betale opbygning af med vores gaspenge i en aftale hvor vi bliver ved med at købe gas eller stopper.



6/3 2022 16:13 bgadk 3101725



Ja, det går ikke godt for russerne. Deres oprindelige plan byggede på en massiv undervurdering af modstanderen.\n\nMen Putin er en tålmodig mand: Hvis det tog to omgange og adskillige år at pacificere Tjetjenien, så har han nok også tålmodighed til mere end 14 dage.\n\nDet bliver bare meget blodigt.\n\nJeg tror ikke på en aftale, fordi de to parter står alt fra langt fra hinanden.\nUkraine kan måske afgive Krim officielt og de tidligere kontrollerede områder af Donbas, men vil næppe skrive under på mere uanset hvor pressede de bliver. Så hellere lade en stor del af befolkningen gå i eksil og overlade ruin hoben til Rusland. Så ellers vente på at Putin dør.\nLige nu går det relativt godt for Ukraine. Rusland bløder og har det svært på slagmarken, og Vesten står samlet bag ved Ukraine og sanktionerne svækker Rusland for hver dag som går. Intet hastværk med at underskrive en kapitulation.\n\nPå den anden side, så tror jeg bare ikke Putin vil være tilfreds med Krim og Donbas (som jeg ikke tror Ukrainerne vil slippe), plus eventuelt intet NATO medlemsskab. Ikke efter hvad han har startet.\nBliver det for dyrt, så tror jeg bare han vil erklære ensidig våbenhvile, og lade tropperne stå hvor de står.\nDet vil gøre det fandens svært for Ukraine at slås videre, og umuligt at fungere som normal Stat.\nJa, sanktionerne vil ikke blive lettet, medens Putin står i Ukraine og nok også medens Putin stadig er leder.\nMen så må man arbejde uden om dem...\n\nFred tror jeg ikke der kommer foreløbigt, også selvom der arbejdes hårdt for sagen. Ingen i Vesten, og heller ikke Kina, gider krigen.



7/3 2022 15:41 Solsen 1101753



Rusland tilbyder at stoppe krigen på flg. betingelser:\n\n- At Ukraine anerkende at Krim er russisk\n- At Ukraine anerkender Luhansk og Donbas som selvstændige \n- At Ukraine bliver neutralt\n\nTæt på at være noget man kunne leve med, men er man principfast nok til at sige nej ?\n\nRusserne giver indrømmelser nu og virker til at de har set, hvor håbløst et projekt de har sat i gang.\n\nFor hver uge svækkes deres militær og økonomi !



7/3 2022 16:27 Skidtmads 1101755



Men vi taler om en utilregnelig tosse, der ikke tåler at tabe ansigt! DERfor er han farlig, når han samtidig har magt. Hans regime bør blive KVAST på længere sigt; men risikoen er, at han kaster sig ud i større tåbeligheder inden da. At tilbyde våbenhvile, for derefter at bryde den, når civile har øjnet en lille smule håb, er ondt. At tilbyde civile fjender at \"flygte\" til Rusland - via veje, der er minerede, er jo træk, der bør få hele verden til for evigt at bekæmpe denne tosse. Modbydelighed på modbydelighed. Den lille, private russer lider OGSÅ under denne galning.



7/3 2022 16:55 bgadk 2101756



Problemet er blot at sådan forhandler man ikke, hvis man for alvor ønsker en løsning.\nDet nytter ikke noget at komme med en række offentlige krav før forhandlingerne, hvis man ønsker en aftale.\n\nI det hele taget så kan en løsning kun laves med en større konference, da det ikke giver mening for Rusland at indgå en aftale med Ukraine uden at de vestlige sanktioner lempes eller afskaffes.\n\nHvis det her viser sig at kunne udvikle sig til seriøse forhandlinger, så er det næste som sker en midlertidig våbenhvile, for at kunne give tid og plads til at indkalde til en større konference.\n\nMen for at komme så langt, så skal man være seriøs, og det viser russerne ikke med deres tilgang med offentlig krav. \nDe gør det faktisk sværere for dem selv, for hvad hvis de \"kun\" får Krim? Nu vil det jo ligne som et russisk nederlag, fremfor noget som man kunne sælge som en sejr!



7/3 2022 17:30 Solsen 3101758



Ikke at jeg tror, at den model de har lagt frem godtages. Men blot at de har modereret sig og vist sig villige til at stoppe krigen inden landet er ødelagt og titusinder dræbt. \n\nRusserne ved nu, at de skal stoppe inden det går helt galt for dem.\n\nUanset hvad så vil dette på sigt vise sig, at være en meget dum beslutning Putin her har taget.\n\nMen for at det ikke skal koste for megen ulykke vil en pragmatisk løsning med udskillelse af de russisk sindede områder fra Ukraine måske være en udvej.\n\nVerden skal nok snart slippe for Putin. Russernes manglende succes på slagmarken vil få dem til at holde sig tilbage mange år frem samtidig med en presset økonomi til ikke at kunne opruste mere.\n\nI mellemtiden skal der nye boller på suppen i Moskva, hvis europa skal samhandle med dem.\n\nDet tilbageværende Ukraine kunne være en oplagt deltager i Eu. Vigtig for vores føde- og landbrugsvarer - korn og gødning.\n\nMen US har nok interesse i at punktere russerne helt i denne konflikt. Blot de ikke presser Putin til noget dumt !



7/3 2022 17:40 bgadk 3101759



Grundlæggende enig.\n\nDet er mere fremgangs måden i forhandlingerne som Rusland benytter sig af, som bekymrer mig.\nDet viser i mine øjne at de ikke forhandler for alvor.\n\nMen man kan håbe. Forhandlingerne i Tyrkiet er et trin oppe. I Hviderusland kom den ukrainske forsvarsminister, hvorimod det er deres udenrigsminister som tager til Tyrkiet, hvor han skal møde Lavrov (også et trin oppe på den russiske rangstige).\n\nMed de nuværende sanktioner så kommer hele den russiske økonomi til at blive \"Sovietisk\" - dvs. Statsstyret planøkonomi. Det er ikke holdbart i længden, så på en eller anden måde så skal Rusland få Vesten til at lette sanktionerne. En fred med Ukraine er ikke længere nok alene.\n\nMen måske tror Putin stadig at sanktionerne går i sig selv igen bare der kommer \"fred\", og Vesten er for svage til at køre en lang økonomisk kold krig mod Rusland?\n\nDer tror jeg han gør regning uden vært...



8/3 2022 23:58 Skidtmads 1101799



jeg håber i den grad, at du har ret \"at han har gjort regning uden vært\".\nMen jeg får en tanke, som jeg ikke selv kan finde hoved og hale på: Hvad, hvis nu Trump stadig var præsident i USA? Hvad ville det have betydet? ville Puhatin have holdt tilbage med sine aggressioner - eller ville vi allerede nu være i atomkrig?\nTo tosser med stort ego... Det er pludselig meget bekymrende, hvad der sker. Magt skal generelt fordeles - ikke sidde på enkeltindivider...\n



9/3 2022 12:20 bgadk 2101821



Trump ville næppe have gjort særlig meget. Hverken med troppe forstærkninger til NATO, sanktioner eller våben til Ukraine.
Han er helt i lommen på Putin, hvadenten det skyldes en mental eller økonomisk klemme.

Han var først ude og hylde Putin efter angrebet. Så fordømte han det. Og nu har han været ude og sige at man skulle male amerikanske F22 jagere i kinesiske farver og skyde russiske fly ned. Så ville Rusland og Kina gå i krig med hinanden! (I kid you not)

Med Trump ved roret ville Putin have fri bane



9/3 2022 21:37 Skidtmads 1101852



den triste konklusion: Vi kommer IKKE til at dø af klimaforandringer! Når vi har ledere af supermagter på DET niveau, skal de nok finde en anden udgang.\n



TRÅDOVERSIGT