Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Nordea, Danske Bank og Velux

19/4 06:32

BØRSEN

NORDEA-TOPCHEF ER OVERBEVIST OM EUROPÆISK RENTEFALD I 2024

Frank Vang-Jensen er overbevist om, at renterne i Europa kommer ned i løbet af 2024 –uden at det vil ramme bankens indtjening. (Forside, side 6-7)

NORDEA-CHEF KALDER TOTALKREDITAFTALE STÆRKT PROBLEMATISK

Nykredits konkurrenter har været på besøg hos myndighederne i Totalkredit-sagen. Nykredit møder hård kritik fra Nordens største bank, Nordea. Topchef Frank Vang Jensen, kalder aftalen stærkt problematisk og bekymrende. (Side 8)

STORE FIRMAER ER FORSIKRINGSSELSKABERNES STØRSTE TRUSSEL

Forsikringsselskaber vil guide og rådgive for at forebygge driftstab. Få timers nedlukning i store virksomheder kan koste millioner. (Side 10)

NY COOP-EJER KALDER TURNAROUND-PLAN “FØNIKS”

Den gigantiske opgave, det er at få rettet op på Coops forretning, skal stadfæstes i planen kaldet “Føniks”. Detaljerne om planen er få, men Coop giver sig selv fem år til at levere. (Side 12)

AKTIEKORREKTION HAR RAMT SÆRLIGE AI-AKTIER

Investorer rynker på panden over mindre ordrebog hos chipkæmpe – flere af de største AI-aktier er ramt af aktiekorrektion. (Side 18)

LANGE UDSIGTER TIL AT REDDE EUROPÆISK KONKURRENCEEVNE

DI frygter årelang ventetid på ny aftale, der skal løfte EU’s konkurrenceevne. Statsministeren forsikrer, at EU arbejder så hurtigt som muligt. (Side 22)

NY OBLIGATIONSFOND TAGER KAMP OP MOD BANKERS INDLÅN

Fairrente er det tætteste, man indtil videre er kommet på en dansk moneymarket-fond. Torsdag handles de første obligationer. (Side 26)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSKE BANK REJSER SIG FRA ASKEN I HELT NYE KLÆDER

Mens en stor del af verden står i brand, har Danske Bank genvundet sin styrke efter en stribe møgsager og dårlige resultater. Banken er netop rykket fra Kongens Nytorv ind i det spritnye hovedsæde i Postbyen, som ifølge topchef Carsten Egeriis er symbolet på en ny retning for finanskæmpen. (Forside, side 4-5)

DANISH CROWN SKÆRER DYBT EFTER PRES FRA KONKURRENTER

For anden gang på et år skal den danske slagterigigant Danish Crown gennem en omfattende omstrukturering og massive fyringer. Beslutningen er trist, men nødvendig, siger topchef Jais Valeur. (Side 2)

VELUX-CHEF SER BÆREDYGTIGHED SOM EN FORDELAGTIG FORRETNINGSMODEL

Velux sætter ikke bare fine mål. Målene skal også realiseres. Og for øjeblikket er det største mål, at Velux inden 2030 skal skære 100 pct. af den direkte CO2-udledning. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE BANK VIL MATCHE KONKURRENTERNE

Danske Bank-topchef Carsten Egeriis er i gang med at udmønte en ambitiøs strategiplan, men på længere sigt har han et langt større mål for banken. Danske Bank skal op i bankhierarkiet i Norden målt på profitabilitet. (Forside, side 6-7)

NORDENS STØRSTE BANK TJENER MERE END FORVENTET

Nordea er kommet godt igennem de første tre måneder af 2024 og overgået bankanalytikernes forventninger. (Side 2)

DANSKE SLAGTERIER FORBLØDER

En stadig større andel af de danske grise sendes til opfedning og slagtning i andre europæiske lande. Det tvinger nu Danish Crown til at lukke endnu et stort slagteri og fyre 1200 medarbejdere. (Side 14-15)

.\\˙ MarketWire