Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Demant-chef ser mere aktive ældre løfte markedet i USA

19/4 06:34

Et længere arbejdsliv og mere socialt aktive ældre i USA har de seneste år slået igennem i høreapparatmarkedet, hvor penetrationen for industrien samlet set er blevet løftet.

Det amerikanske marked, der er verdens største enkeltmarked for høreapparater, har vist meget stærke takter de seneste år, efter at det tog et skarpt dyk først med coronapandemien og siden med kraftigt stigende inflation og faldende forbrugertillid.

Derfor har væksten i markedet også ligget i den høje ende af det historiske gennemsnit for enhedsvæksten på 4-6 pct. gennem de seneste år, vurderer flere aktører.

Det skyldes både ophobet efterspørgsel fra det mistede under coronapandemien, men også en højere markedspenetration - det vil sige, at flere mennesker, der har gavn af et høreapparat, har taget beslutningen om at købe et - blandt andet fordi de bliver længere på arbejdsmarkedet.

- I USA har vi set en vis grad af øget penetration. Costco går frem, managed care går frem og almindelige audiologer går frem. Der er mere opmærksomhed omkring høretab, og forventningen om at arbejde længere spiller også en rolle, forklarer Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, i et interview med MarketWire i forbindelse med denne uges messe hos den amerikanske brancheforening for audiologer, American Academy of Audiology (AAA), i Atlanta i staten Georgia.

- Hvis man er gået på pension, kan det tage lidt længere tid at tage beslutningen om at købe et høreapparat. Og til forskel fra Europa er diskussionen om en typisk pensionsalder helt forsvundet i USA, fortsætter han.

ENORMT FOKUS PÅ SOCIAL AKTIVITET

Det hænger både sammen med fraværet af et offentligt pensionssystem i USA, men også med at folk lever længere og længere og også forbliver aktive i en højere alder, end man tidligere har set.

- Fordi der ikke er noget socialt sikkerhedsnet i USA, er der mange, der arbejder længere nu. Både fordi de har brug for det, men også fordi folk har mere energi, siger Ty Lee, der er direktør for Demants engrosforretning for høreapparater i USA, til MarketWire.

- Folk vil gerne forblive aktive og engagerede, og den amerikanske økonomi klarer sig godt, så der er behov for arbejdskraft, fortsætter han.

En del af ligningen for de flere ældre høreapparatbrugere er også den tiltagende opmærksomhed omkring sammenhængen mellem nedsat hørelse og kognitive funktioner. Det er nemlig efterhånden ganske veldokumenteret, at nedsat hørelse kan føre til mere social isolation og nedsættelse af flere kognitive funktioner - samt øget risiko for eksempelvis demens.

- Der er så meget social opmærksomhed omkring demens og mental skarphed. Mange folk vil bare gerne holde sig professionelt aktive, også selv om det er på deltid, forklarer Ty Lee.

OPHOBET EFTERSPØRGSEL FRA PANDEMIEN HAR HJULPET MARKEDET

En anden faktor bag det stærke amerikanske høreapparatmarked gennem 2023 og starten af 2024 har været frigivelsen af ophobet efterspørgsel fra tiden med nedlukninger og høj inflation.

Først udbruddet af covid-19-pandemien og siden stigninger i inflationen og fald i forbrugertilliden i raketfart satte nemlig en gevaldig stopper for markedet i USA, der gennem store dele af 2020 og 2021 var lammet af begivenhederne.

- Da inflationen steg kraftigt og forbrugertilliden faldt efter covid-19-pandemien var USA det første marked, der virkelig trådte bremsen i bund. Derfor er det helt afgjort noget ophobet efterspørgsel, der bliver frigivet nu, siger Søren Nielsen, der dog samlet set kan kigge tilbage på et marked i stabil vækst over de seneste mange år.

- Der har været mange faktorer i spil siden 2020. Men når man trækker en linje igennem det, er det på linje med resten af verden. Markedet har vist en stabil vækst på 4-6 pct. over tid, fortsætter han.

.\\˙ MarketWire