H+H/CEO: Polen, Danmark og Sverige driver opjustering - NY
28/1 08:57
Medvind på det polske, danske og svenske marked har sikret H+H International en god afslutning på 2021.
Et stærkt fjerde kvartal kastede torsdag en opjustering af 2021-prognosen af sig på baggrund af foreløbige regnskabstal, der viser, at H+H rammer en organisk vækst på omkring 13 pct. mod den tidligere forventning om cirka 11 pct.
Samtidig ser selskabet nu et driftsresultat før renter og skat (EBIT) på cirka 405 mio. kr. mod den seneste prognose på 375-400 mio. kr.
Den positive afvigelse skyldes et mix af bedre priser og fremgang i volumen både i Polen og Norden.
- Vi er ret begrænset af vores kapacitet, og i Polen har det godt nok været en kombination, men pris har haft en stor betydning. I Nordic fik vi presset lidt mere volumen ud. Det er ikke så meget et spotmarked, så priserne går ikke bare op i Nordic. Her er situationen mere stabil, siger administrerende direktør i H+H International Michael Troensegaard Andersen til Marketwire.
POSITIVE TENDENSER PÅ STORE MARKEDER
Han er varsom med at udtale sig om 2022-prognosen, der kommer i forbindelse med årsregnskabet den 3. marts.
Men de underliggende tendenser er ganske positive.
- Vi har set en ret høj stigning sidste år i antallet af byggetilladelser i Polen. Så det ser ud som, at der er en stabil efterspørgsel i Polen i hvert fald på den horisont, vi kan se.
- Samtidig er der stadig boligmangel i England og Tyskland, hvor regeringerne presser på for at få sat skub i byggeriet, og hvor det i virkeligheden er flaskehalsproblemer, der står i vejen. Så vi går ind i nogle markeder i 2022, hvor de fundamentale forudsætninger for god efterspørgsel er intakt, siger Michael Troensegaard Andersen.
Kunsten i 2022 bliver så at forsvare selskabets marginer, da H+H's inputomkostninger er steget væsentligt. Det drejer sig eksempelvis om CO2-certifikater og energipriser.
Men både H+H og selskabets konkurrenter er også i færd med at hæve priserne.
- Vi er i gang med at udrulle ret store prisstigninger ud i markedet, og vi kan se, at alle vores kollegaer også gør det, siger Michael Troensegaard Andersen.
.\\˙ MarketWire