Obligationer/tendens: Sandsynligvis højere rente fra start fredag
18/2 06:59
Der er lagt op til lille rentestigning fra åbningen af det danske obligationsmarked fredag.
De internationale renter er steget siden dansk lukketid torsdag i kølvandet af, at den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, har accepteret en invitation til at mødes med sin russiske kollega, Sergei Lavrov, i næste uge.
Det har haft en positiv effekt på de finansielle markeder med reduceret nervøsitet og tilbageløb af kapital fra sikre investeringshavne, herunder amerikanske statsobligationer.
Torsdag lukkede renten på den toneangivende tiårige T-bond med et fald på 8 basispoint til 1,96 pct. Men fredag morgen forrentes den tiårige T-bond med godt 1,98 pct. på markedet i Tokyo.
Det er 3 point over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag.
- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med tendens til lidt højere renter, skriver seniorøkonom Kim Blindbæk fra Sydbank i et notat fredag morgen.
Torsdag endte renten på den toneangivende danske statsobligation med et fald på 5 basispoint i 0,51 pct.
KUN FÅ NØGLETAL AF FORHOLDE SIG TIL
Der er kun få økonomiske nøgletal af forholde sig til fredag.
Fra de hjemlige statistikere er der tal for den danske forbrugertillid, ligesom de europæiske forbrugertillid bliver eksponeret foruden produktionen i bygge- og anlægssektoren.
Fra USA kommer der tal for salget af eksisterende boliger samt ledende indikatorer.
Men mest interesse vil samles om dagen taler fra medlemmer af den amerikanske centralbanks pengepolitiske komite. Her er der taler fra Charles Evans fra Federal Reserve i Chicago, og Christopher Waller, der er fast medlem af Federal Reserves ledelse og af styrelsesrådet.
Dagens hovedtaler er dog John C. Williams, der er chef for Federal Reserve magtfulde afdeling i New York.
- Udtalelser fra Fed-direktørerne Evans og Williams kan få betydning for obligationsmarkedet. Begge tilhører den del af renteudvalget, der er mere forsigtig, hvad pengepolitiske stramninger angår, skriver Kim Blindbæk.
/ritzau/FINANS