Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Behersket fald fra start - boligindretningskæde markant op

7/3 15:47

De amerikanske aktiebørser har som ventet taget hul på den nye uge med fald. Efter et kvarters handel ligger det brede S&P 500-indeks 0,7 pct. lavere, Dow Jones-indekset falder 0,9 pct., mens Nasdaq-indekset klarer sig bedst med et fald på 0,4 pct.

Faldene er dog noget lavere, end futuresmarkedet tidligere mandag havde indikeret.

Kraftigt stigende råvarepriser og usikkerheden i Europa efter Ruslands invasion i Ukraine bidrager dog fortsat til stor usikkerhed - og får investorer til at reducere deres risici.

Billedet har mandag været det samme i Europa, hvor faldende ud på eftermiddagen dog er blevet reduceret noget.

Nyheden om, at udenrigsministrene fra Ukraine og Rusland torsdag vil mødes i Antalya i Tyrkiet, kan have været med til at forbedre stemningen på markedet en smule.

Olieaktierne klarer sig imidlertid fortsat ganske pænt, efter at oliepriserne mandag er fortsat i vejret. Prisen for en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, er mandag steget yderligere 1,5 pct. til 117,39 dollar per tønde.

Exxon Mobil stiger 0,9 pct. til 84,55 dollar efter en stigning på 3,8 pct. fredag, da WTI-olien steg over 7 pct.

I den sektor er der mandag i øvrigt fokus på Whiting Petroleum og Oasis Petroleum, som begge stiger fra åbningen efter meldinger om en forestående fusion mellem dem. Whiting Petroleum stiger 5,9 pct til 88,50 dollar, og Oasis Petroleum stiger 6,7 pct. til 154,33 dollar.

Endnu bedre går det for boligindretningskæden Bed Bath & Beyond, som stiger 66,9 pct., efter at RC Ventures har meddelt, at selskabet har købt en stor aktiepost på 9,8 pct. i selskabet.

RC Ventures, der er stiftet af Gamestops bestyrelsesformand Ryan Cohen, har sideløbende med opkøbet i weekenden opfordret Bed Bath & Beyonds bestyrelse om at overveje et salg af hele kæden.

Ryan Cohen blev kendt i januar sidste år, da han kom i bestyrelsen for videospilkæden Gamestop, omtrent samtidig med, at amatørinvestorer gennem det sociale medie Reddit begyndte at orkestrere aktiekøb for at ramme hedgefonde, der havde øget deres shortposition i selskabet.

Gamestop steg markant derefter og er blandt andet sammen med biografkæden AMC blevet kategoriseret som "meme-aktier". Det dækker over selskaber, hvor efterspørgslen fra private investorer er markant. Ikke som følge af selskabets økonomiske udvikling, men snarere på grund af voldsom omtale på de sociale medier.

Frem til mandag var Bed Bath & Beyond faldet over 40 pct. siden slutningen af juli sidste år.

I Europa er nedturen på markedet anført af bankerne. Det har også en negativ effekt på de amerikanske bankaktier. Citigroup falder blandt andet 3,1 pct., hvilket også kan skyldes, at finanshuset Jefferies har valgt at sænke anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb".

Bankaktierne har fået store tæsk i løbet af den seneste uge, da investorerne er bekymret for, hvordan Vestens sanktioner mod Rusland kommer til at påvirke det finansielle system.

.\\˙ MarketWire