Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ETF og Indeks-Investering


55037 CRANBERGER 30/3 2012 13:14
Oversigt

Hej Alle,

Jeg har igennem nogen tid arbejdet med at indsamle data på Exchange Traded Products så som ETFs, ETNs og ETCs. Og jeg vil gerne gøre dette materiale gratis tilgængelig for alle i en beta udgave her: http://www.cranberger.com/search

Det er vel verdens største database af denne art. Der er pt. 4400 ETPs baseret på 2600 forskellige indekses.

For dem der ikke ved det, er ETPs groft sagt en kurv af aktiver der handles på børserne ligesom en Aktie. ETPs er utroligt spændende, men er en helt anden tilgang til investering end for eksempel investering i enkeltaktier. De er også generelt meget bedre end de investeringsforeninger der stadig er så populære i Danmark.

Man kan sige at i starten gik det for ETP udbyderne udpå at skabe en brede, i de aktiver det er muligt at investerer i. Og idag er der udover nem adgang til isoleret eksponering i Råvare, Lande og Sektore også mulighed for eksponering I mere eksotiske elementer som Hedge Fund Strategier, Carbon Credits eller Elektricitet.

Omkring product udvikling er det som om at vi går ind I en ny fase, hvor udbyderene forsøger at forbedre den måde produkter søger eksponering på, og der forgår en forbedring af dybden af de individuelle product grupper. Indenfor Aktier sker der foreksempel en rivende udviklingen idenfor "Fundamental Indexing" dvs. At aktier istedet for bevistløst at blive udvalgt og vægtet I fonden, baseret på deres likviditet og størrelse (som OMX20), så bliver de valgt og vægtet baseret på mere regnskabs eller fundamentale faktore. Indenfor råvare er man begyndt at konstruere ETPs der tager "Intelligent" højde for Futures-kurven. Ja jeg kunne blive ved..

Anyway det jeg ville med min tråd her er egenlig bare at gøre opmærksom på sitet. Jeg har brugt meget tid på at analysere struktureringen af de enkelte ETPs, og segmentere dem således at I nemt kan koge de enkelte muligheder ned.

Jeg vil også gerne I kontakt med andre investore der bruger Indeks investering, er selv meget interseret I ETPs med et Options overlays og Dividend ETPs. (Disse har jeg splittet op alt efter om de fokusere på "Magnitude" eller "Consistency" af dividende udbetaling)

Alt ialt, så skulle I gerne få et bedre overblik over hvad der eksistere, og komme mere direkte til de bedre produkter.

Prøv at bruge sitet, og giv mig gerne noget feedback, og hvorfor ikke have en dialog om investering på Indeks niveau?

Mvh
JohnniTRÅDOVERSIGT