Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab Q1 - Darzalex Guidance m.m


76853 Sukkeralf 9/5 2019 23:52
23
Oversigt

EI indlæg - kom gerne med kommentarer til hvad der kan løfte/begrænse Darzalex salget i år :−)

Genmabs Q1 regnskab var vel nærmest en non-event som ofte - og vi så ligeledes et kursfald, hvilket enten skyldes de øgede udgifter, manglende tro på guidance eller blot det sure marked.

For mig var der tre vigtige ting: Guidance fastholdes, MAIA approval forventes i løbet af kort tid (ingen grund til bekymring) og mest overraskende, at Janssen laver filing for sc dosering baseret på både COLUMBA og PLEIADES. Jeg var efterhåndende af den overbevisning, at vi ville få en tidlig filing baseret på COLUMBA for monoterapi og en opfølgning senere for kombinationerne, men nu sker der samtidig. Filing forventes i løbet af sommeren og dermed formentlig en godkendelse i H1 2020. For dem der har glemt hvorfor sc dosering er så vigtig, så giver det først og fremmest langt hurtigere behandling af patienterne, færre infusionsreaktioner, måske lidt bedre effekt, 5-7 års længere patentlevetid og hvem ved om vi ikke ser en prisforhøjelse ligeså. Altså noget mere end et kinder æg kan blære sig med :−)

Det sure marked er surt og det er svært at gøre noget ved !

Kigger vi først på de stigende udgifter, så kan man vælge at se det som et sundhedstegn. Genmabs kliniske kandidater kører tilsyneladende derudaf og vi har begge BioNTech kandidaterne klar (PD-L1/4-1BB og CD40/4-1BB). Da alle Genmabs kliniske kandidater må formodes at være pænt potente, så er det et sundhedstegn, at det skrider godt fremad. I første omgang (fase I/II) er det primært bivirkningsprofilen man skal være nervøs for. Så for mig er der intet problem i de stigende udgifter !

Salget af Darzalex er ekstremt vigtigt hvis guidance skal holde, for der ligger som bekendt to store salgsmilestones - nemlig en på 100 millioner dollars når Darzalex salget runder 2,5 milliarder dollars og en endnu større på 150 millioner dollars, når Darzalex runder de 3 milliarder dollars. Skal vi undgå en nedjustering skal Darzalex altså runde de 3 milliarder dollars i år - og når vi omvendt dette, så vil den relativt høje dollarkurs, hvis den fremadrettet holder sig et stykke over 6, alene medføre en opjustering sidst på året.

Når Darzalex så et salg på 3 milliarder dollars i år er et godt spørgsmål. Umiddelbart lader det til at en del analytikere ikke er helt overbevist, men hvis man kigger lidt på de udtalelser David er kommet med ved årsregnskabet for 2018 (og guidance for 2019) samt her ved Q1 2019, så kan man jo regne lidt på hvad de skal til.

David siger at forventningerne er, at Darzalex skal sælge for 1,7 milliarder dollars i USA og 1,3 milliarder dollars i EU/RoW. Det er 500 millioner dollars højere end salget i EU/RoW sidste år og 500 millioner dollars højere end salget i USA sidste år. I USA forventes det at MAIA godkendelsen vil give et salg i første linie på 200-250 millioner dollars, mens resten skal komme ved større udbredelse i 2-4 linie.

Så kan man jo lave nogle simple regnestykker udfra Q1 (USA $352 mill. og EU/RoW $277 mill.) med 0%,5% og 10% vækst samt et MAIA salg i det forventede område:

0% EU/RoW+USA: 277+277+277+277+352+352+352+352+200-250 = 2716-2766 millioner dollars

5% EU/RoW+USA: 277+290+305+320+352+369+405+425+200-250 = 2943-2993 millioner dollars

10%EU/RoW+USA: 277+304+335+368+352+387+425+468+200-250 = 3116-3166 millioner dollars

Ser vi blot hurtigt på stigningen fra Q4 2018 til Q1 2019, så var den i USA 9% og EU/RoW 6% - det ligner jo umiddelbart noget der lander meget tæt på guidance. I hvert fald kan det med meget stor sikkerhed garanteres, at vi når milestonen ved 2,5 milliarder dollars uden problemer.

Hvorvidt salget i første linie baseret på MAIA approval kan give 200-250 millioner dollars er svært for mig at sige, men hvis man igen vil støttes lidt af nogle procenter, så kommer de her. I USA udgør MM patienterne i første linie ca. 50%, mens der er 30% i anden linie og 20% i de resterende linier (passer med den triste realitet, at ca. halvdelen af patienterne falder fra efter hver linie). Genmab sidder pt på 0% af salget i første linie, 29% i anden linie (stigende), 48% i tredie linie (stabil) og små 40% i resten (faldende). Hermed sagt at man altså kun behandler en mindre del at de tilgængelige patienter - og hertil hører jo tillige, at jo tidligere man kommer ind i behandlingen des flere infusioner får patienterne med Darzalex, da PFS øges betyderligt i de tidlige linier. Så i USA handler det altså om MAIA approval så hurtigt som muligt og en stille vækst i specielt anden linie.

I USA har flaskehalsen lidt været mangel på infusionsstole, men det er ifølge Genmab mere eller mindre løst med split dosing og 90 minutes infusion - lad os se om det holder, når første linie for alvor kommer derudaf.

I EU/RoW var Q1 2019 en anelse skuffende, så lad os håbe det allerede tager fart i Q2. Følgende ting kan bl.a. bidrage til at væksten øges - D-VMP (første linie behandling) er godkendt og vil vinde mere og mere indpas i Eu top 5 landende med Tyskland i front. Reimbursement forhandles stadig i Frankrig, så med lidt held kommer det snart på plads. NICE har endelig åbnet op for Darzalex - i første omgang som anden linie behandling med DVd gennem en cancer fond. I første kvartal blev Darzalex lanceret i 9 nye lange og er nu på markedet i 40 EMEA lande. Brasilien overrasker og er jo et pænt stort land, mens der forventes en godkendelse i Japan i første linie sidst på året (og salget går generelt godt i Japan) og der er ligeledes filet i Kina med Darzalex som monoterapi og godkendelsen forventes i løbet af sommeren.

Alt i alt mange ting der trækker i den rigtige retning - og kunne vi undgå for store rabatter (i Q3 som tidligere), så synes jeg det ser fornuftigt ud. Min egen guidance var fra årets start på 3-3,3 milliarder dollars - og jeg ser efter et lidt skuffende Q1 EU/RoW salg stadig ud til at kunne nås med stor sandsynlighed. MAIA skal gerne godkendes her i maj måned - havde selv håbet på en hurtig godkendelse her sidst i april, men den udeblev desværre.

Sidst men ikke mindst kan man vel ikke snakke Genmab uden at snakke partnerskaber. Teknologiplatformene kaster jo ikke mange aftaler af sig - og hvorfor gør de så ikke det ?? Ja det korte svar er, at det ved jeg virkelig ikke !!

Vil dog nævne to ting i den sammenhæng - vi har fået begge DuoBodies (PD-L1/4-1BB og CD40/4-1BB) med BioNtech på clinical trials henholdvis i april og maj måned, så de første patienter bliver behandlet i løbet af de næste par måneder. Jan har ved seneste Q&A på PI sagt, at "there is more to come", så her ser vi i hvert fald et samarbejde der rykker. 4-1BB er et yndet target i bispecifikke antistoffer og Genmab/BioNTech er med i front og endda med to styks. Vi ser ligeledes BioNtech ruste op indefor antistoffer med opkøb af MAB Discovery og MabVax Therapeutics. Spændende at følge på sigt !

Den anden ting er at Jan stille og roligt begynder at snakke om, at der måske skal partnere med ombord på CD20/CD3 og DR5/DR5, hvis data er gode (og husk at fase I/II studierne er open label). Desuden har han sagt på et CC, at man hellere ville lave en bred aftale end flere mindre aftaler. På det tidspunkt virkede det måske lidt som en dårlig undskyldning, da der ikke rigtig var nogen som bed på 50% options-fætteren.

Så hvad skal man ligge i dette - er det blot tom snak fra Jans side, for at holde gryden i kog (bestemt ikke umuligt). Eller får vi hen ad vejen koblet er stor partner på disse kandidater, hvis potentialet synes for stort for Genmab at løfte. Eller er vi ved at se konturerne til en stor bred aftale, der måske kunne rumme enkelte kliniske kandidater og evt. prækliniske kandidater samt adgang til teknologiplatformene. Svært at sige, men jeg håber snart Jan/Genmab viser os hvad der skal komme efter Darzalex !!

I H2 2019 kommer vi endelig frem til det jeg har ventet med længsel på, for nu begynder Genmabs egen pipeline for alvor at spytte data ud - vi får data på alle Genmabs 4 egne programmer (tisotumab vedotin, enapotamab vedotin, CD20/CD3 og DR5/DR5 hexaboost).

Tisotumab vedotin er længst fremme, men måske lidt kedeligt potentiale i livmoderhalskræft, så lad os håbe at andre indikationer byder sig til - eller i det mindste 1. linie i livmoderhalskræft.

Enapotamab vedotin kan jeg godt lide, for synes AXL som target er interessant - der kunne være en hurtig vej til markedet i en lang række indikationer. Genmab har været en smule mere tavs på det seneste her. Når vi en gang ser data herfra skal man nok passe lidt på ved første kig, for det kræver ganske givet et nærmere eftersyn om patienterne er AXL positive. BergenBio har i hvert fald efterhånden vist, at det er vejen frem.

DR5/DR5 er et target der tidligere er forsøgt uden held, men med prækliniske data ser fornuftige ud. Nu prøver Genmab så deres kombination af to HexaBodies i kombination - og her begynder Jan som sagt at lyde mere og mere optimistisk. Det ville være særdeles rart med en succes her, for det kunne sætte HexaBody på landkorten og desuden giver ekstra luft under vingerne for HexElect over tid.

CD20/CD3 er et ekstremt konkurrence ramt target, så kan godt forstå Genmab gerne vil have en partner med ind. Lad os håbe Genmab har ramt plet med deres bispecifikke antistof som er differentieret ved sc dosering og en ny måde en nedtone antistoffet på. Svært target men alene vigtigt at finde ud af om måden at nedtone antistoffet på er den rette vej.

Med to nye bispecifikke antistoffer i klinikken nu og et mere på vej i H2 - endda en hexaboostet bispecifikt antistof, så begynder Genmabs pipeline også at være fyldt godt op taget i betragtning af, at Jan ved flere lejligheder har nævnt, at Genmab i første omgang kun vil føre to kandidater frem mod godkendelse - og kun hvor det er overskueligt for et selskab af deres størrelse.

Så med snart 7 kliniske kandidater og en bred præklinik, så skal der vel ske noget - enten skal der sorteres ud eller også kan det ikke vare længe, før vi begynder at se Jan åbne op for evt. partnere. Han siger jo interessen er enorm :−)

Darzalex vil spytte urimeligt mange penge i kassen de næste mange mange år - og snart et lille tilskud fra teprotumumab og meget gerne også ofatumumab i MS (data i Q3).

Så omend kursen ikke vil derudaf, så ser det som Jan siger, bedre ud end nogensinde før !!!!!

Mvh

Sukkeralf11/5 2019 19:17 Fiskemanden 176855Tak Sukkeralf
Fyldestgørende og længe savnet indlæg ,nyder din indsigtTRÅDOVERSIGT