ProInvestor test version Gå til proinvestor.com
Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

KORREKTIONEN ER AFBLÆST !


95484 TheNote 27/7 2021 07:41
Oversigt

De sidste par dage har der VOLDSOM volatilitet i Kina.

Diverse indeks fald i størrelsesordenen af 4 %. Kinesisk crackdown på såvel cyber firmaer, crackdown på kinesiske regioners skjulte gældsposter og mere crackdown på crypto.

Kort sagt havde BEAR'S deres største mulighed i lang tid for virkelig at pumpe deres agenda igennem.

Fakta blev i den vestlige verden (og asien osv. ) istedet lidt trippen på stedet, diverse ok regnskaber blev fremlagt, bnp tallene ser fornuftige ud, omsætning og indtjening går roligt fremad ... kort sagt .. hele postyret blev i store træk ignoreret.

OG .. hvis ikke DET er nok til at trække bjørnene ud af stalden, SÅ KOMMER DE IKKE !! Ialtfald ikke i denne omgang.

Vores næste fokuspunkt bliver, udover de eventuelle fremtidige black swans, centralbankerne. Foreløbig har ALT om central bankerne vist at de er markedets skødehund. Vil de på et tidspunkt agere selvstændigt ... øhh .. ja, men hvornår ?

DET .. ser derfor ud til at den horisontale/endog blidt stigende konsolidering fortsætter. Bliver det uden skulp ? Nok næppe, men glem .. FOR NU .. alt om den pludselige ødelæggende korrektion.

MARKEDET ER IKKE KLAR TIL EN KORREKTION !

Hvad du skal gøre ?

Opføre dig ligeså fornuftigt og intelligent som du ALTID ville gøre I ET NORMALT MARKED og så ser vi et par måneder frem og tager den derfra !

Med venlig hilsen27/7 2021 08:00 Stroka 595485Når nu både du, Hans-Henrik og Helge har været ude med det samme budskab i samme uge må det være rigtigt. :−)27/7 2021 08:14 Helge Larsen/PI-redaktør 795487Som TheNote fremhæver er synspunktet blevet bedre funderet pga den manglende globale markedsreaktion på crackdown i Kina.

Når den slags preller af som vand på en gås, er det svært at tro på en nært forestående korrektion.27/7 2021 15:33 HanneP 295498


27/7 2021 16:23 AJE 395500Jeg tror nu ikke helt man kan afskrive muligheden for en større korrektion, udløst af den ulmende uro som den kinesiske regering skaber med disse indgreb foretaget de seneste dage.

Ingen aner hvad næste manøvre går ud på, eller hvilken sektor den rammer.

At afblæse en korrektion så stålsat er modigt, men respekt herfra...:−)27/7 2021 17:54 Weee 495502Korrektionen er ikke afblæst!

Der er alt for meget optimisme. Aktierne er steget ufattelig meget siden bunden sidste år. Dette skyldes en kombination af hjælpepakker og at ALLE under coronakrisen er begyndt at investerer i aktier. Hvis man er kommet ind i markedet efter finanskrisen har der kun været en vej og det er op - kun afbrudt af sidste års nedtur = næsten alle har tjent penge og nogen tror at de ikke behøver at arbejde - for alt hvad de investerer i - bliver til guld.

Coronakrisen er ikke afblæst og det bliver kun værre. Det er kun de rige lande der er på forkant og mange produktionsfaciliteter vil blive lukket pga corona. VI har brug for de fattige lande - så vi kan få vores Nike sko til en billig penge ect. Nu har folk så brugt penge på renovering af huset, indrettet hjemmearbejdspladser ect. - mange firmaer har tjent kassen -men det er slut nu - de penge der er blevet sparet på ferier m.m er brugt.

Vi har en deltavariant der gør - at hvis du ikke har været smittet - bliver du på et tidpunkt. Og fint nok vi klare os nogenlunde - men de fattige lande som skal producerer for os og udvikles for at VI kan forblive med at være rige - er i store problemer.

Corona kommer til at ramme den "fattige" verden hårdt og brutalt - hvilket kommer til at ramme "os" som en boomerang!

Weee27/7 2021 22:56 Helge Larsen/PI-redaktør 495507Weee...Bemærk at det i tråden handler om en korrektion her og nu - ikke om hvorvidt den ikke kommer på et senere tidspunkt.28/7 2021 06:58 TheNote 495509Korrektion - Helt enig med Helge. Der er ikke givet frit lejde til at investere med sky-klapper. Der skal stadig holdes øje med nøgleaktier, aktuelle sektorskift og index toppe - og konsekvensen af disses glidende bevægelser. Der ER diverse signaler ( rsi ) under udvikling som indikerer en sivende svaghed. Og hvis DEN udvikling fortsætter kan det udvikle sig til "noget" som vi MÅ forholde os til.


Her op til earnings season ser vi at en del index udviser toplignende adfærd og sivende rsi. Det er ret normalt men vi skal stadig holde øje med om det retter sig på sædvanlig vis eller det udarter sig til noget uhensigts mæssigt som man i sin portefølge bør/skal forholde sig til.

Din adfærd bliver jo bl.a. betinget af hvorvidt du f.eks befinder dig i cykliske eller defensive aktier hvilket igen medfører adfærdsmæssige differencer.

Så du skal stadig være årvågen og skarp på markedets adfærd. Det kan STADIG hen ad vejen udvikle sig til en korrektion - ELLER - det modsatte. Vi ved det bare ikke endnu. For nu .. virker markedet stærkt funderet og fhv. normalt at handle i. Og det må/skal vi holde øje med om det fortsætter.

Som lang investor har du formodentlig forlængst gjort dig klar hvilke negative bevægelser ( stop loss niveauer ) du vil acceptere og hvordan din timing er med din portefølge og markedets bevægelser. Hvis du er korttids investor, så har du formodentlig helt sikkert styr på det.

så ..

Du skal fortsat være skarp og årvågen på din portefølges vegne !

:−)
28/7 2021 11:18 TheNote 395523Mht. aktiemarked og udvikling.

Så bør vi også tage ad notam at en masse privat investorer de næste 1-3 uger kommer hjem fra ferie og begynder at resupplere deres portefølger.

Den private investor masse har især i de vestlige samfund væsentlig betydning for kursudviklingen.

Omvendt har vi de sidste 2-3 uger haft en del decideret ferie udsalg som påvirker de underliggende signal indikatorer.

Så .. ro på. Og lad os se hvad der sker de kommende uger.

:−)

30/7 2021 14:07 Weee 095630Helge... Jeg mener at det er nu det sker. Hvis du ser på på nyhedsflowet vedr. corona er det ikke godt! Nedlukning på nedlukning -selv i de lande som har en høj vaccinations %. Nu er der nye undersøgelser der viser at deltavarianten er ekstrem smitsom! Og det ser ud som om at vesten/ de rige lande tror det er overstået - fordi vi har vaccineret så mange. Faktum er at vi på ingen måde har set toppen i coronatilfælde og det bliver kun værre. Asien og Afrika bliver ramt hårdt nu og det bliver kun værre pga manglende vaccinationer. Pga hjælpepakker er økonomien overophedet og der er ikke hænder nok i den vestlige verden og slet ikke i den fattige pga corona. Så vi er på vej ned i hul og det er nu du skal passe på din portefølje. Weee30/7 2021 15:37 Helge Larsen/PI-redaktør 195634Jeg er helt enig omkring den bekymrende situation med udbredelsen af deltavariationen. Har talt om det flere gange i mine podcast på Nordnet i juni.

Dermed ikke sagt, at jeg tror på en generel korrektion sker lige nu og her . Dertil er der alt for mange centralbank-penge i markederne.

Mine porteføljer er nem at overskue med Novo, Genmab og laks som fylder det meste. Her er jeg ikke rigtigt nervøs i relation til coronasituationen fremover.1/8 2021 17:19 vestasfan 095668Enig Wee, marked kører på de sidste dampe nu. Når nyhedstørken kommer og FED. holder rentemøde i august, vil tingene udvikle sig negativt, (mørke skyer i horisonten). Samtidig vil netop Delta varianten og en evt. Echo variant, være den perfekte storm i et meget bullish marked. Spørgsmålet er så; skal man være i det ene eller det andet, eller være helt ude?? Tom Hougaard´s 72 ugers graf kan måske realiseres med nogle ugers forsinkelser.4/8 2021 17:31 bgadk 495736Jeg tror ikke længere på nedlukninger i den industrialiserede verden. For høj vaccinations procent, og nedlukningstræthed gør dette usandsynligt.

Nogle lande har nok brug for at lægge mere pres på de ikke vaccinerede, og vil indføre Coronapas ligesom Frankrig. Men det giver ikke et økonomisk tilbageslag. Faktisk tværtimod.

Hvis man er sikker på kun at møde vaccinerede på restauranten/forlystelsen/museet/biografen, så er der nok flere som har lyst til at benytte sig af disse services.

Og husk på, at jo mere negative coronanyheder som kommer, jo længere væk er centralbankerne fra at fjerne støtten.... så det har det med at udjævne sig selv.2/9 2021 16:33 TheNote 296624Symptomer på korrektion indkommende ?

En hel del aktier udviser samme adfærd som Novo, jeg lige her trækker frem. Dvs. at den daglige trummerum kører frem og tilbage, men i mellemtiden udvikler de lange charts sig lidt foruroligende. Novo er kun EN blandt mange. Det er relevant for dig fordi du bør tjekke din egen portefølge for samme symptomer, men altså:

Vi starter med det daglige chart ..

https://invst.ly/vxvjb

Det ser jo egentlig fornuftigt ud. Kursen er faldet men selvom Rsi osv. er lidt negativ kunne det ligeså godt være begyndelsen på en bundvending. Så vi lader tvivlen komme aktien tilgode .. og siger .. neutral, men .. vær opmærksom !

Piben får lidt en anden lyd når vi ser på de lange chart, nemlig ugentlig. Så har vi en laaaang kraftig stigning og noget der i høj grad ligner en topning. Nu er weekly charts jo heldigvis dejligt lange, så .. ro på .. men ... det fortæller os at en væsentlig del at det "nemme" momentum er overstået og at det i høj grad vil være i din interesse at skærpe forsigtigheden.

Vi kan se at under min "røde" skæve streg er der kun plads til 3-4 stykker af de lodrette (en uge pr. stk.) før vi rammer nul niveauet. Og markedet VIL .. reagere inden da.

https://invst.ly/vxvfr

Det DU .. skal gøre er at tjekke hvormange af dine aktier der har DE SAMME symptomer. Altså .. på uge plan ligger tårnhøjt og dermed er mere disponeret for en korrektion/konsolidering.

Følger vi stregerne har vi stadig 2-3 uger at løbe på inden signalerne bliver tydelige for enhver og værre endnu .. DE KAN FLADE UD og forsvinde i glemslen.

Men symptomerne er der .. og du bør tage dem ad notam, at "den nemme del" muligvis lakker mod enden !

Men kort sagt - tjek din porte følge MACD på ugeplan !

Ser det fornuftigt ud eller er det en idé at rydde lidt ud i portefølgen ?

Med venlig hilsen
3/9 2021 09:58 TheNote 296647Korrektions symptomer .. Det kan tilføjes at "de store" i høj grad handler på uge-charts og det er der den store volumen og dermed kurs-pres ligger.

Så jeg kan kun anbefale at man undersøger sin portefølge og i det mindste er forberedt !

Ting der kan spille ind er hvor volatil en aktie er generelt og for visse aktiers vedkommende skal man lige tjekke datoerne for regnskabs sæson eller andet.

Det ændrer dog ikke på "flyve-højden" og i hvilken retning aktien har størst "potentiale".

Hvis ikke du selv kan, så få hjælp fra forum. Det er en hurtig operation for en TA mand lige at give en hurtig illustration af en uge-macd.

mvh14/9 2021 15:10 TheNote 397024Korrektions symptomer - FORTSAT ..

Hvis mange af jer undrer jer over hvad der foregår LIGE NU, så skyldes det (igen) at uge macd i rigtig mange aktier er ved at toppe og endda nu er faldende som beskrevet ovenfor.

Den 2.en/3.de september kunne symptomerne tydeligt anes, men nu kommer reaktionerne "for fuld skrue".

Det triste er at der går en rum tid før alle charts er "udlevet" og decideret kravler op igen. Men det gode er at det kun sjældent bunder ud i større kursfald når først selv nedkrydsningen begynder og DEN er i mange aktier allerede så småt igang.

For visse aktiers vedkommende er nedkrydsningen endda begyndelsen på opsamling. Dette gælder især af kvalitets aktier.

For eksemplets skyld trækker jeg lige Novo frem igen.

UGECHARTET:

https://invst.ly/w0vg6

Som vi kan se ser topningen voldsom ud og man tror at nu kollapser aktien. Sådan bliver det sjældent.

Det der hyppigst sker er at momentum tab og frygt får aktien til at falde ret hårdt indtil macd kort krydser ned over macd lang. Derefter kan aktien godt fortsat falde - men i moderat tempo. Nu er Novo jo Novo, så alting foregår jo i "slow-motion".

Under kriser er det en anden sag og kurser kan falde hårdt, men .. det nuværende miljø kan vel trods besværlighederne ikke kaldes en krise i økonomisk forstand.

Men ergo - frygten får aktien til at flytte sig mere i starten end det almene momentum burde aktivere.

Større effekt får det på aktier med lav likvidiet eller en stor amatør investor andel og mindre effekt får det på aktier med høj volumen og stor prof. andel. Til gengæld er det her de professionelle virkelig kan få skovlen under de private fordi de færreste har nerver til at tro at dette bare er noget midlertidigt der går over. Og "the bad guys" bruger også her alle kneb for at maksimere ved at manipulere. Så man skal som amatør være HELT klar over hvad man har gang i.

Der er mange aktietyper og mange alt muligt, så dette er ikke en "facit forklaring" men en forklaring til dig der som privat investor forsøger at forstå hvad der sker derude.

Da det er meget forskelligt hvilke aktier man gør hvad i kan jeg ikke komme med en generel guidance. Du må evnt. søge assistance til din egen portefølge.

Held og lykke med jeres investeringer.

mvh


Ps .. kommentar kl. 16.

Ingen likes, ingen spørgsmål eller kommentarer. Hmm ? Jeg undres .... Er det ren sort snak eller er alle eksperter i forvejen ?TRÅDOVERSIGT