Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

RTX regnskab i morgen.


96275 tumult 23/8 2021 16:35
Oversigt

Idag kunne jeg sælge mine RTX aktier uden ret stor tab.
Det har jeg gjort med denne begrundelse:
1.der er stadig chip mangel.
2.RTX er så højt prissat at der skal komme opjustering snart for at det er berettiget.
3. omstruktureringer som har givet voksende utilfredshed hos medarbejderne.

Jeg tror mest på en fastholdelse af forventningerne i morgen, men en nedjustering vil jeg ikke blive overrasket over.23/8 2021 18:08 PMPirate2 496277Selv har jeg valgt at beholde mine RTX aktier. Jeg er måske lidt mere langsigtet, og har haft aktien siden 2015. Det seneste års tid har det ikke set for godt ud, så jeg kan godt forstå, hvis man vælger at sælge.

Og dine tre begrundelser er efter min mening også de tre bedste begrundelser for at sælge. Men når jeg ser på dem med de helt langsigtede briller, ser det lidt anderledes ud for mig:
Ad 1: Ja, men på et tidspunkt må det forventes, at chip manglen ophører, selvom det i værste fald kan risikere at tage flere år.
Ad 2: Enig. Trods prisfaldet det seneste år er den stadig højt vurderet. En nedjustering ser jeg heller ikke som usandsynlig.
Ad 3: Omstruktureringer giver næsten altid utilfredshed blandt medarbejderne. Men jeg har tillid til, at ledelsen har erfaring nok til at håndtere det. Og på længere sigt kan man håbe på, at omstruktureringerne kan hjælpe på bundlinjen.

Selvom jeg ikke er ubetinget positiv på RTX, vælger jeg alligevel at beholde - selvom jeg kunne sælge med omkring 35 procent profit.

En væsentlig årsag er, at jeg har investeret for frie midler, hvor der er realisationsbeskatning. Omkring 70 procent af værdien af min portefølge af aktier for frie midler er urealiserede kursgevinster. Solgte jeg alt skulle jeg betale 42 procent i skat af de 70 procent. Jeg betragter den udskudte skat som et rentefrit lån fra Skat - et "lån" der først skal betales når jeg realiserer, og som indtil da er kapital der arbejder med at give afkast til mig.

Altså en slags gearing af min portefølge, men en gearing der ikke markant øger min risiko, da "lånet" ikke skal tilbagebetales ved eventuelle kursfald.23/8 2021 21:30 tumult 196291Jeg forstår dig udmærket når du har det problem med skatten.
Ang. punkt 3 tror jeg problemet er større end blot nogle få der siger at det var meget bedre før.
Det er også uheldigt (dumt) for RTX at de gør det samtidig med at deres vanvittig dygtige ingeniører bliver jagtet af andre selskaber, der mangler netop den type medarbejdere.23/8 2021 23:56 Match 196293Her sent på aftenen har RTX offentliggjort regnskab. Jeg har været nervøs for resultatet, og har ingen aktier i RTX. Det er ganske rigtigt mangel på komponenter, der driller. Et resultat på 0-25 mio. kr. er lidt vanskeligt at forholde sig til, så jeg afventer.24/8 2021 16:09 tumult 096328Jeg fik fuldstændig ret ang. regnskabet, men alligevel stiger RTX pænt idag. Det må være nogen der ser længere frem end jeg, eller er der en anden forklaring?24/8 2021 17:38 PMPirate2 096333Måske har der været en hel del nervøsitet i markedet for endnu en nedjustering, som nu er væk?

Selvom der ikke kom en nedjustering denne gang, synes jeg ikke det ser for godt ud. Jeg ville ikke selv købe til den nuværende pris.25/8 2021 08:43 TheNote 196345Rtx - nogle af de større kapital indehavere må have taget en politisk beslutning om kursniveauet. Der er ialtfald ingen faglig begrundelse. Men vi kan se niveauet forsøges "holdt". Graf:

https://invst.ly/vus96

I perspektiv:

https://invst.ly/vusaa

Men iøvrigt skidesmart at den elendige ledelse bruger af firmaets pengekasse til at opretholde kursniveauet, når man nu ikke selv kan ... lol !!!

mvhTRÅDOVERSIGT