DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER


Asien: Japanske aktier presset af nye virusbekymringer


8/4 06:32


De asiatiske aktiemarkeder halter torsdag lidt efter de amerikanske aktieindeksfutures, der ligger i endnu et rekordniveau, efter at den amerikanske centralbank i onsdagens rentemødereferat understregede sit engagement i at holde pengepolitikken meget lempelig, selv om økonomien oplever et hurtigt opsving.

Futures for de tre toneangivende amerikanske aktieindeksfutures ligger torsdag med stigninger på 0,2 til 0,7 pct., hvor Nasdaq-indekset ligger til at åbne med den største stigning og Dow Jones med den mindste.

Referatet fra den amerikanske centralbanks, Federal Reserve, seneste rentemøde viste, at medlemmerne følte, at økonomien stadig er langt under målet samt at de ikke havde travlt med at reducere obligationsopkøbene på 120 mia. dollar om året.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,4 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 0,9 pct.

De japanske aktiemarkeder er ramt af øgede virusbekymringer, idet Tokyo overvejer at vende tilbage til strengere coronavirustiltag som følge af et stigende antal smittede.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger uden nogen ændring med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det australske ASX-200-indeks stiger med 1,0 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,5 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, ligger med et marginalt fald.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever begge fremgang på 0,2 pct, og i Hongkong er Hang Seng-indekset oppe med 0,8 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,4
Topix-0,9
Hongkongs Hang Seng+0,8
China Shanghai Composite+0,2
China CSI 300
+0,2
Taiwan Taiex+0,5
Sydkoreas Kospi-0,0
Indiens BSE Sensex+0,7
Singapores STI+0,0
Sydney ASX 200+1,0

Indeksværdi klokken 05.55.

/ritzau/FINANS