DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER


Unibrew får godkendt opkøb - handel lukkes inden for få dage - NY2


10/9 15:37


Royal Unibrew har fået godkendt det tidligere annoncerede opkøb af norske Solera Beverage Group, og handlen forventes derfor at kunne blive lukket inden for få dage.

Det oplyser bryggerikoncernen i en børsmeddelelse.

Royal Unibrew betaler i omegnen af 770 mio. kr. for distributøren Solera, som købes af kapitalfonden Capman på gældfri basis. Købet finansieres fra kassebeholdningen, oplyser Royal Unibrew til MarketWire.

Købet blev første gang annonceret i begyndelsen af juli, men har siden afventet godkendelsen fra de finske konkurrencemyndigheder, der nu er faldet på plads.

Solera råder over omkring 150 ansatte og har en omsætning på 1,3 mia. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på 70 mio. kr., hvis man ikke medregner effekter fra covid-19, lyder det meddelelsen.

Opkøbet betyder, at marginerne i Royal Unibrew-koncernen tyndes ud, så de falder i omegnen af 2 procentpoint annualliseret. I forbindelse med offentliggørelsen af købet fik det Unibrew til at varsle, at målet om en EBIT-margin på 20-21 pct. på mellemlang sigt nu vil gælde på lang sigt i stedet.

Ifølge selskabet er det dog planen at hæve salgstallene og skabe synergier, som skal gøre op for faldet over de kommende år.

Solera beskrives som den næststørste spiller inden for distribution på det nordiske marked i Norge, Sverige og Finland, hvor salget sker gennem alkoholmonopoler som f.eks. Systembolaget i Sverige. Selskabets portefølje dækker ifølge meddelelsen over 700 mærker.

Royal Unibrew fastholder desuden sine forventninger til 2021, fordi godkendelsen ifølge selskabet var ventet. EBIT for hele året ventes at lande på 1625-1700 mio. kr.

Aktien i Royal Unibrew falder fredag 3,5 pct. til 786,40 kr., men størstedelen af dykket skete forud for nyheden.

.\\˙ MarketWire