DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER


FLSmidth/Sydbank: Lavere aktieudvanding end frygtet


10/9 09:51


FLSmidth har vind i sejlene fredag, hvor aktien stiger til vejrs med et plus på 3,6 pct. i et ellers småsurt C25-indeks.

Det sker, efter at FLS har annonceret, at selskabet nu har udstedt 6,4 mio. nye aktier for at finansiere opkøbet af Thyssenkrupps mineaktiviteter. Det var et lavere antal nye aktie end frygtet, lyder det fra Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

- I forlængelse af opkøbet har der været en frygt for, at udvandingen ville være ret væsentlig. Nu kommer FLSmidth med et lavere niveau af nye aktier end frygtet og til en beskeden rabat. Så den frygt er ude af aktien, og man kan nu fokusere mere på opkøbet og mindre på finansieringen, vurderer Mikkel Emil Jensen.

Der har tidligere været lagt op til, at FLS ville udstede mellem 15 og 20 pct. af markedsværdien som nye aktier, men med den nye emission er andelen mindsket til 12,5 pct.

Det skyldes dog også, at FLS har valgt ikke at tage Thyssenkrupps indiske mineaktiviteter med i handlen, forklarer Sydbank-analytikeren.

- Så behovet er også blevet det mindre. Men selv isoleret fra det er der en lavere udvanding end frygtet, siger Mikkel Emil Jensen.

De nye aktier ventes at blive optaget til handel på fondsbørsen den 15. september.


.\\˙ MarketWire