DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER


Valuta: Aussie styrket mens handlerne sejler ud af "sikre havne"


27/9 12:34


Den australske dollar, aussie, styrkes mandag middag, da valutahandlerne sejler ud af de sikre havne som yen og kaster sig over mere risikofyldte valutaer.

Bevægelsen kommer i takt med, at bekymringerne om den kinesiske ejendomsmastodont China Evergrande falmer.

Den kinesiske centralbank, People's Bank of China, har mandag skudt 100 mia. yuan ind i den kinesiske økonomi, mens flere lokale regeringer i Kina nu tilsynsfører Evergrandes projekter for at sikre, at de afsatte beløb bruges efter hensigten, skriver mediet Caixin.

Også en stigning i råvarepriserne understøtter den australske dollar.

- Det ser ud til at være en fortsættelse af sidste uge, og valutamarkedet følger egentlig bare den generelle bedring, som vi har set, hvor aktierne kommer sig, og renterne stiger ganske kraftigt, siger Michael Brown, seniormarkedsanalytiker hos Caxton FX, til Reuters.

En aussie koster 0,7258 amerikanske dollar mandag middag, mens den fredag ved dansk børslukketid blev handlet i 0,7246 dollar.

Modsat svækkes yen, og en dollar står i 110,98 yen mod 110,72 yen fredag eftermiddag. Det niveau er ikke set siden starten af juli.

Den svækkede yen kommer i kølvandet af, at de amerikanske renter er steget og var oppe i 1,47 pct., det højeste niveau siden 2. juli.

- Korrelationen mellem amerikanske obligationsrenter og dollar overfor yen er steget, skriver Chris Weston, analysechef hos Pepperstone, i et notat ifølge Reuters.

I krydset mellem euro og dollar koster euro koster mandag morgen 1,1700 dollar mod 1,1713 dollar fredag.

.\\˙ MarketWire