DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER


Demant tilslutter sig klimamål og vil være CO2-neutral i 2050


27/9 11:25


Høreapparatselskabet Demant tilslutter sig klimamål, der skal reducere udledningen af CO2 for både selskabet selv og samarbejdspartnere.

Det fremgår af en meddelelse fra Demant mandag, hvor selskabet også holder kapitalmarkedsdag.

Det betyder, at Demant vil være CO2-neutral senest i 2050. Og på den kortere bane vil selskabet reducere udledningen fra sin egen drift med 50 pct. senest i 2030, når man sammenligner med 2019. Det år udledte selskabet 2,03 ton CO2 per medarbejder, oplyser Demant.

Langt den største del - cirka 90 pct. - af udledningen kommer dog fra samarbejdspartnere i forsyningskæden, der derfor også ventes at blive mødt af krav om at skulle nedbringe udledningerne omkring 50 pct. inden 2030.

Det er klimamålene Science Based Targets, som er industriudviklede klimamål, der er videnskabeligt validerede og læner sig op af målene i Paris-aftalen. Dermed vil man sikre, at temperaturen højst må stige 1,5 grader globalt ved at blive CO2-neutral senest i 2050.

- At tilpasse klimamål til videnskab er den bedste måde at sikre, at de fremskridt, vi gør i Demant, faktisk gør en forskel i forhold til at holde de globale temperaturstigninger nede, siger Søren Nielsen, administrerende direktør i Demant, i en meddelelse.

Science Based Targets-initiativet er populært blandt flere store virksomheder og har blandt andet tilslutning fra A.P. Møller-Mærsk, DSV og Pandora.

Demant-aktien dykker mandag 2,1 pct. til 339,90 kr.

.\\˙ MarketWire