DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER


Aktier/middag: Danske Bank i top - Mærsk synker til bunds


27/9 11:05


Der er medvind til bankaktierne mandag middag, mens transportsektoren sendes ned. Og efter en positiv morgen er humøret vendt på en tallerken ved middagstid.

Mens de europæiske indeks ligger i plus, går det danske eliteindeks modsat og falder 0,7 pct. til 1951,01.

Helt i toppen ligger Danske Bank med et plus på 2,0 pct. til 108,80 kr. Også Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord ligger til fremgang ved middagstid.

- Det er stadig snakken om de stigende renter, der sender bankerne op både herhjemme og i Europa. Den positive retning fortsætter efter retorikken fra både den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og Den Europæiske Centralbank, om stigende renter, siger Christian Thatje, senioraktiehandler i Sydbank, til MarketWire.

På rentemødet i Federal Reserve i onsdag blev der varslet adskillige renteforhøjelser over de kommende år samt en snarlig nedtrapning af obligationsopkøbene. Og i torsdag lød rygtet, at ECB forbereder sig på, at inflationen vil overstige bankens allerede forhøjede estimater. Og sker det, kan det bane vejen for, at centralbankens opkøb af obligationer under pandemiprogrammet, PEPP, udløber til marts.

PRES PÅ TRANSPORTSEKTOREN

Helt i bunden af C25 ligger A.P. Møller-Mærsk med et fald til B-aktien på 3,2 pct. til 18,725 kr. Også DSV er med i bunden med et minus på 1,9 pct. til 1600 kr. Begge selskabers aktier falder uden nyt.

Demant sendes ligeledes ned med 2,1 pct. til 339,80 kr. på dagen for selskabets kapitalmarkedsdag.

Forud for selve begivenheden har Demant meldt ud, at det venter en omsætningsvækst på 7-10 pct. om året på mellemlang til lang sigt.

Investorerne afventer nu nyt fra høreapparatskoncernens ledelse om, hvordan selskabet ser på fremtiden oven på coronakrisen.

VESTAS SÆLGER AMERIKANSK PROJEKT

Vestas har mandag formiddag fortalt, at selskabets helejede udviklingsselskab i USA, Steelhead Americas, har solgt et vindmølleprojekt på 250 MW til en ukendt kunde med Vestas som leverandør af møllerne.

Vestas vil stå for levering, transport og idriftsættelse af møllerne samt en flerårig AOM 5000-serviceaftale.

Aktien stiger 0,8 pct. til 262,50 kr.

KURSMÅLSLØFT TIL GENMAB

Genmab har fået løftet sit kursmål til 2900 kr. fra 2650 kr. af finanshuset Bernstein.

Også analytikerne hos Nordea løfter kursmålet for aktierne i biotekselskabet til 3188 kr. fra 3058 kr. og gentager den positive anbefaling "køb".

Det fremgår af Bloomberg News.

Genmab ligger mandag middag til et mindre fald på under 0,1 pct. til 2779 kr.

Chr. Hansen falder mandag formiddag med 0,9 pct. til 542,20 kr., efter at finanshuset Carnegie ser risiko for skuffelser efter svage kinesiske yoghurt-data.

Det skriver PLX.AI.

Finanshuset ser risiko for omsætning og marginer i både regnskabsårets fjerde kvartal og til næste år, efter at kinesiske data indikerer et svagt fjerde kvartal med lagernedbringelse inden for probiotika og flaskehalse inden for råvarer.

SEB INDLEDER DÆKNING AF SP GROUP

SEB har indledt dækning af SP Group med anbefalingen "køb, skriver PLX.AI.

Finanshuset giver aktien et kursmål på 470 kr., hvilket giver et potentiale på 29,8 pct. i forhold til fredagens lukkekurs i 362 kr., der kom efter en stigning på 0,3 pct.

Aktien ligger 4,4 pct. højere i 378 kr. ved middagstid.

MAERSK DRILLING

Maersk Drilling havde fredag en rigtig pæn dag på børsen efter en periode med stigende oliepriser. Mandag stiger oliepriserne igen og er nu steget fem børsdage i træk - denne gang med 1,3 pct. målt på Brent-olien.

Drilling stiger mandag 4 pct. til 247,20 kr.

.\\˙ MarketWire