DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER


Aktier/åbning: Vestas blæser positive vinde i front - Mærsk synker


27/9 09:19


Helt som ventet åbner det danske aktiemarked i godt humør og med masser af grønne tal.

I top blæser Vestas frem med 1,5 pct., mens Demant, der mandag afholder kapitalmarkedsdag, følger trop og stiger 0,8 pct. ved åbningen.

I den modsatte og kedelige ende ligger både Mærsk A- og B-aktien. De dykker henholdsvis 0,7 pct. og 1 pct.

Samlet set ligger C25-indekset 0,5 pct. højere end fredagens lukkeniveau, der var præget af uroen omkring den kinesiske entreprenørgigant Evergrande.

- De pengepolitiske myndigheder i Kina har igen her til morgen tilført likviditet til de finansielle markeder for at gyde olie på de urolige markeder efter nervøsiteten omkring den kinesiske byggemastodont, Evergrande, i sidste uge, skriver Niels Christensen, der er chefanalytiker hos Nordea, i et notat.

Der er blevet tilført 100 mia. kinesiske yuan, mens der i sidste uge blev tilført 320 mia yuan.

Blandt mandagens begivenheder er Demants kapitalmarkedsdag samt taler fra ECB-chef, Christine Lagarde, og beslutningstagere fra den amerikanske forbundsbank Federal Reserve.

DEMANT AFHOLDER KAPITALMARKEDSDAG

Demant tog fredag et kursmæssigt dyk efter en periode med pæn volatilitet i aktien. Mandag kommer selskabet igen i fokus i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag, hvor investorerne kan forvente at blive opdateret på, hvordan selskabet ser på fremtiden oven på coronakrisen.

Op til kapitalmarkedsdagen har Demant meldt ud, at det venter en omsætningsvækst på 7-10 pct. om året på mellemlang til lang sigt.

Høreapparatskoncernens aktie stiger 0,8 pct. til 349,70 kr.

KURSMÅLSLØFT TIL GENMAB

Genmab har fået løftet sit kursmål til 2900 kr. fra 2650 kr. af finanshuset Bernstein.

Også analytikerne hos Nordea løfter kursmålet for aktierne i biotekselskabet til 3188 kr. fra 3058 kr. og gentager den positive anbefaling "køb".

Det fremgår af Bloomberg News.

Genmab stiger mandag 0,1 pct. til 2782 kr.

MAERSK DRILLING

Maersk Drilling havde fredag en rigtig pæn dag på børsen efter en periode med stigende oliepriser. Mandag stiger oliepriserne igen og er nu steget fem børsdage i træk - denne gang med 1,3 pct. målt på Brent-olien.

Drilling stiger mandag 1,3 pct. til 240,80 kr.

SEB INDLEDER DÆKNING AF SP GROUP

SEB har indledt dækning af SP Group med anbefalingen "køb".

Det skriver PLX.AI.

Finanshuset giver aktien et kursmål på 470 kr., hvilket giver et potentiale på 29,8 pct. i forhold til fredagens lukkekurs i 362 kr., der kom efter en stigning på 0,3 pct.

Aktien åbner mandag 5,5 pct. højere end fredagens lukkeniveau i 382 kr.

.\\˙ MarketWire